Netaş olarak birçok farklı sektör için yeteneklerimizi kullanıyor, geleceğin teknolojilerini sizler için geliştiriyoruz.
İnsanoğlunu yüzyıllardır bir araya getiren spor, tiyatro ve müzik şimdi hızlı bir dönüşüm içinde. Bugün, konser salonları ve stadyumlar, binlerce cep telefonunun ışığıyla aydınlanırken, onbinlerce insan uzaklardaki sevdikleriyle bu anları paylaşabiliyor. Ayrıca internetten aldıkları biletlerle etkinliklere katılan kalabalıklara, etkinlik alanında özel teklif ve avantajlar sağlanıyor. Bu sayede organizatörler gelirlerini artıracak yeni mecralara kavuşuyor.
Bizim için teknoloji, insanlığa daha iyi bir yaşam sundukça anlamlı. Türkiye Futbol Federasyonu’yla (TFF) 2014 yılından bu yana yürüttüğümüz Akıllı Stadyum Projesi kapsamında şimdiye kadar 50’den fazla stadyumu akıllı eğlence merkezlerine dönüştürdük.
Maç operasyon merkezleri, stadyum veri merkezleri, CCTV gözetleme sistemleri, geçiş kontrol sistemleri, tesislerin tüm ağ kurulumlarını yaparak BT altyapısını hazırladık. Şimdi bu tesisler, akıllı stadyumlar!
Ayrıca İstanbul Gayrettepe’de veri merkezi, Ankara Ümitköy’de veri kurtarma merkezi ve Türkiye Futbol Federasyonu’nun Riva’da bulunan Ana Maç Operasyon Merkezi’nin kurulumunu gerçekleştirdik.
TFF projeleri kapsamında, binlerce ziyaretçiye, aynı anda yüksek hızlı Wi-Fi ve e-bilet altyapısı hazırladık. Sistemimizdeki beacon altyapısı sayesinde, kişiye özel kampanyalar, etkin reklam platformları, akıllı park yeri ve kapalı alan lokasyon hizmetleri de sunuyoruz.
Spor Toto Süper Lig ve Spor Toto 1. Lig stadyumlarının bakım ve ağ/sistem operasyon hizmetlerine de devam ediyoruz.
Cezayir bizim teknolojimizi kullanıyor
Akıllı eğlence alanındaki tecrübelerimizi Cezayir’e taşıdık. 50.000 kişilik stadyum ve 600 kişilik atletizm projesi “Tizi Ouzou Stadyum Kompleksi”ne birbirine entegre çalışan çözümler üretiyoruz. FIFA tarafından belirlenen, uluslararası standartlara uygun çözümlerimizle, şimdi global arenalarda da varlığımızı gösteriyoruz.
Cezayir’in dijital dönüşümünün önemli örneklerinden biri olarak anılan projemiz; IP CCTV, yangın alarmı, karbonmonoksit algılama, anons, SMATV, erişim kontrol, merkezi saat sistemi, aydınlatma otomasyon sistemi, broadcast sistemi, hem stadyum hem de atletizm sahaları için reji, LED ekran ve otopark sistemlerini kapsıyor.
Birden fazla zayıf akım sisteminin entegre edilerek bütünleşik bir çözüm sunulması, bu projeyi farklı kılıyor. Projemizin uluslararası standartlarda yeni birçok teknolojiyi barındırması bize önemli bir deneyim kazandıracak.
Günümüz dünyasında, ulaşımın her alanında oldukça ayrıntılı bir planlama ve sistemler arası ilişki ağı bulunuyor. Bu planlamanın ve ağın sağlıklı çalışması için hızlı, kesintisiz ve güvenli bir iletişim altyapısı şart.
Mobil genişbant ve ağ altyapısı alanındaki köklü deneyimimiz sayesinde, Türkiye’yi dünyaya bağlayan ulaşım omurgasında, bilgi ve iletişim teknolojilerimizle yer almaktan gurur duyuyoruz.
Cumhuriyet tarihimizin en önemli projelerinden İstanbul Havalimanı’nda mükemmel hizmeti hedefledik. Çünkü, İstanbul Havalimanı bugün ülkemizi ulaşım ağında dünyanın en önemli noktalarından biri yapacak.
İstanbul Havalimanı’na kurduğumuz iletişim altyapısı ve veri merkezi bulut otomasyon sistemi sayesinde, yolcuları ve havalimanı işletmelerinin günlük hayatlarını kolaylaştıracak çözümler yarattık.
55.000 kişiye eş zamanlı, kesintisiz, hızlı ve güvenli internet sağlayan altyapıyı kurduk. Bu sayede, yolcuların pasaport, gümrük noktaları ve check-in kontuarlarında bekleme süreleri azaldı, en yüksek seviyede operasyonel verimlilik sağlandı.
Ağ! Bir rekor daha kırmışız!
İstanbul Havalimanı’nın tüm kablolu/kablosuz alan ağları için 5.000 yakın erişim noktası kurarak, ağ kapsama alanında yeni bir Türkiye rekoruna imza attık. Bu geniş kablosuz erişim ağı sayesinde yolcular, otoparktan kalkışa kadar kesintisiz ve güvenli internet hizmeti alabiliyor. Ayrıca güvenlik, gümrük noktaları, duty-free mağazaları da dâhil olmak üzere tüm işletmeler de bu altyapı üzerinden hizmet veriyor.
Uçuşunuzdaki tek bulut, veri bulutu
Bunlarla da yetinmedik, İstanbul Havalimanı’nın veri merkezi bulut otomasyon sisteminin kurulumunu da yenilikçi bir yaklaşımla gerçekleştirdik. Tasarladığımız sistem sayesinde yaratılan Sadakat Programı, yolculara türlü hizmetler ve kolaylıklar sunuyor. İstanbul Havalimanı yolcuları artık uçaklarıyla ilgili tüm bilgi ve değişiklere kolayca ulaşabiliyor. Ayrıca, santral sistemi, otopark sistemi ve özel kampanyalar da yine bu sistemle kurulan Sadakat Programı üzerinden uygulanıyor.
76,5 milyon metrekare tek ekranda
İstanbul Havalimanı’nda üstlendiğimiz Veri Merkezi Performans İzleme Projesi’yle, alandaki tüm bilişim altyapısı bileşenlerine ait hata ve performans verileri konsolide bir izleme ekranı ile yönetiliyor. Bu sayede, BT operasyonlarının çok daha hızlı ve verimli bir şekilde gerçekleşmesi sağlanacak. Havalimanı işletmesinin yönettiği binlerce sisteme ait tüm alarm ve olay verileri her an, kolayca takip edilebilecek. Üstelik bu sistem sayesinde yüksek oranda maliyet tasarrufu da sağlanacak. Sisteme dâhil edilecek BT harici hata ve olay bildirimleri sayesinde de havalimanı işletmesinin bu uygulamalardan elde edeceği faydaların, BT bileşenleri ile sınırlı kalmamasını hedefledik. Nesnelerin interneti (IoT) alanında Türkiye’de gerçekleştirilecek en büyük projelerin içerisinde yer alan çalışmamızın önemi bir kat daha artıyor. Havalimanının BT ekipleri, oluşacak sorunların kök sebeplerini araştırırken yapay zekâ çözümlerini de kullanarak çok daha hızlı, verimli ve hatasız şekilde ilerleyebilecek.
Tam 200 milyonu mutlu etmenin yolunu bulduk
Havalimanı Servis Yönetim Sistemi Projesi’yle havalimanının servis yönetimini modern ve pratik uygulamalarla en üst seviyeye çıkardık. Tüm servis adımlarının anlık olarak ölçülüp raporlandığı sistemde, servis kaynaklarının verimliliğini artırmayı hedefliyoruz.
Tam 76,5 milyon metrekare alanda, yılda 200 milyon yolcuya hizmet vermesi beklenen İstanbul Havalimanı’nda oluşabilecek tüm sorunların kayıt altına alınmasını ve yönetilmesini sağlayan bu çözümler, havalimanı işletmesinin can damarlarından biri.
Bina otomasyon sistemlerinden, aydınlatma kontrol ve izleme sistemlerine, yangın algılama ve ihbar sisteminden uçak iklimlendirme sistemlerine kadar yüzlerce sistemle entegre olan bu yapı, merkezileşme avantajı sağlarken, yüksek hizmet kalitesini de garantiliyor.
Sistemimizdeki yapay zekâ uygulamaları, insan kaynaklı hataların önüne geçerek daha hızlı ve kaliteli servis avantajı sağlıyor.
Demiryollarında iletişimi rayına oturttuk
Geçtiğimiz yüzyıllarda mal ve eşya taşımacılığının lokomotifi olan demiryolları, günümüzde saatte 400 km gibi nefes kesici hızlara ulaşan trenlere ev sahipliği yapıyor. Elbette, bu kadar yüksek hızlarda, hızlı ve güvenilir iletişim, demir yolu operatörleri için büyük önem taşıyor.
Mobil genişbant alanındaki tecrübemizle demir yolu ağları için uçtan uca GSM-R çözümleri sunuyoruz. Demiryolları için optimize edilmiş, kablosuz ve güvenli bir genişbant iletişim standardı olan GSM-R ile demiryolu operatörlerine yüksek performanslı bağlanırlık ve verimlilik sağlıyoruz.
Bugüne kadar 8 demiryolu iletişim projesinde yer aldık. Marmaray Yüksek Hızlı Tren Projesi için GSM-R altyapısını kurduk. Sivas-Yerköy Hızlı Tren Projesi kapsamında, GSM-R santrali, GSM-R radyo iletişim ağı ve kablolu ağ iletişimi altyapısının kurulumuna da devam ediyoruz.
Yüksek hızlı tren hatlarının yanı sıra TCDD hat modernizasyon projeleri için de çözümler üretiyor, Bandırma-Menemen Projesi’nin çalışmalarına da devam ediyoruz.
%100 yerli olarak Ar-Ge Merkezimizde geliştirdiğimiz nesnelerin interneti (IoT) platformumuz ION, akıllı şehircilik uygulamalarında yerel yönetimlerin tasarruf ve verimliliğini artıran yepyeni, güçlü bir altyapı sunuyor.
Bu kapsamda İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Taksi Kep Projesi’ni başlattık. Taksilerin üzerine yerleştirilmiş sensörler aracılığıyla toplanan veri sayesinde hava, yol, trafik durumu gibi bilgiler değerlendirilerek analiz edilebiliyor. Yine ION ile hayata geçirilen Sarı Kamyon Projesi ile hafriyat kamyonlarının takibi yapılarak kaçak dökümlerin önüne geçilmesi hedefleniyor.
Ülkemizdeki 3 şehir hastanesinin veri merkezlerinin ve ağ altyapılarının kurulumunu tamamladık. Yozgat ve Adana Şehir Hastaneleri’nden sonra 2018 yılında Elazığ Şehir Hastanesi’nin de teknoloji altyapısını tamamladık. Kurduğumuz uçtan uca yedekli sistemler, hastanelerimizde kesintisiz operasyonu güvence altına alıyor.
Şimdi hastanelerde bilgi sistemleri birbiriyle bütünleşik olarak çalışıyor, her türlü tıbbi cihaz ağlar aracılığıyla birbirine bilgi gönderebiliyor. Ayrıca röntgen, rapor ve tahlil dokümanları doğrudan doktorların önüne geldiğinden teşhis süreci kısalıyor. Hastanede kurulan bilgisayar ve tabletler sayesinde veri girişi hızlanıyor, poliklinik süreçler kolaylaşıyor.
İşletme döneminde ise sahada 7/24 network, sistem bileşenleri ve çevre ekipmanlarının bakımında hizmet veriyoruz. Önümüzdeki dönemde Bursa Şehir Hastanesi’nin bilişim altyapısını da kuracağız.
Ayrıca, Cezayir’de 180 yataklı Kayı Ouargla Askeri Hastanesi’nin tüm network, telefon, zayıf akım, otomasyon sistemlerini kuruyoruz.
Acil yardım ettik
Aselsan ile başlatılan 112 Acil Çağrı Yönetim Sistemi Projesi kapsamında; yazılım, donanım tedarik, altyapı, kurulum, test, devreye alma faaliyetlerini tamamladık.
Acil yardım hizmetlerinin hızlı ve etkin bir biçimde verilmesi amaçlanan projede, Yeni Nesil 112 Acil Çağrı Merkezi Sistemleri’nin il merkezlerinin çalışmaları devam ediyor.
Engelleri kaldırıyoruz
Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yürütülen Gören Göz Projesi’nin üstlenici olarak üçüncü fazı tamamladık.
Görme engelli vatandaşlarımıza bağımsız hareket olanağı ve sosyal yaşam entegrasyonu sağlayan bu projede, bugünde kadar 67 ilde toplam 15.000 cihaz dağıtımını gerçekleştirdik.
Gören Göz cihazları ile kullanıcılar, cihazı sesli olarak kullanabilmenin yanı sıra navigasyon özelliği sayesinde, yardıma ihtiyaç duymadan istediği yere gidebiliyor konumlarını mesaj olarak atabiliyor ve akıllı telefon özelliklerinden faydalanabiliyor.
Kamu kurum ve kuruluşları için verimliliği, iletişimi, mobiliteyi artıran ürün ve çözümler geliştirerek dijital dönüşümlerine öncülük ediyoruz. Ar-Ge yetkinliklerimiz, sahip olduğumuz bilgi birikimi ve farklı alanlardaki uzmanlarımızla kamu kurum ve kuruluşların ihtiyaçlarına yönelik çözümler sunuyoruz.
Afetsiz Afetler için Çalışıyoruz
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) için geliştirdiğimiz Afet Yönetim ve Karar Destek Sistemi (AYDES) 2018 yılında kullanıma açıldı. Bir afetin tüm aşamalarının dijital ortamda yönetilmesi ve kaynakların verimli bir şekilde kullanılması için geliştirdiğimiz AYDES, dünyadaki sayılı afet yönetim sistemleri arasında yer alıyor.
Proje kapsamında, afet yönetiminin tüm aşamalarının elektronik ortamda takip edilebildiği, coğrafi bilgi sistemi tabanlı bir karar destek sistemi geliştirdik.
AYDES sayesinde, afet ve acil durumlarda kaynaklar etkin yönetilerek komuta süreci sorunsuz işleyecek. AYDES, ulusal afet yönetiminde rol sahibi 8 bakanlık, Kızılay, kurum/kuruluşlar, STK’lar ve taşra teşkilatlarınca 81 ilde yaklaşık 7.000 aktif kullanıcı tarafından kullanılıyor.
30’dan fazla iç ve dış sistemle entegre bir şekilde çalışan AYDES, e-devlet üzerinden tüm vatandaşlarla, “Afet ve Acil Durumlarda Toplanma Alanları” bilgilerini de paylaşıyor.
AYDES’in yetenekleri:
Kent ve Okul Güvenliğinde Teknolojimiz Görev Başında
Aselsan ile bir imza attık: Kent Güvenliği Yönetim Sistemi Sözleşmesi. Bu kapsamda, 80 ilde İl Emniyet Müdürlükleri’nin asayiş, güvenlik ve denetim gücünü artırmak amacıyla kurulan “Kent Güvenliği Yönetim Sistemi ile Plaka Tanıma Sistemi”nin altyapı, inşaat, montaj ve bakım onarım işlerini gerçekleştiriyoruz.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen Güvenli Okul Projesi kapsamında ise okul ve çevresi, Kent Güvenliği Yönetim Sistemi’ne entegre kamera sistemleriyle İl Emniyet Müdürlükleri ve KGYS Merkezleri üzerinden canlı olarak izlenebilecek. Proje kapsamında Türkiye genelinde 71 ilde, toplam 762 okulun tüm ağ, sistem, kamera ve altyapı kurulumlarını ve entegrasyonlarını gerçekleştiriyoruz.
Mahkeme ve Cezaevini Birbirine Bağladık
Adalet Bakanlığı ile mahkemeler, mahkeme salonları ve cezaevlerinin multimedya araçlarıyla birbirlerine bağlanarak mahkemeye erişim yollarının artırılması için iş birliği yaptık. SEGBIS projesiyle, Türkiye’de 600 adliye, 3000 mahkeme ve 550 cezaevine video konferans altyapısı, platformu ve hizmeti sağladık.
Yavru Vatana Dev Proje
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı adına Türksat’ın üstlendiği, kamu kurum ve kuruluşlarının e-kurum’a dönüştürülmesinin amaçlandığı KKTC e-Devlet Programı kapsamında projeler yürütüyoruz.
KKTC e-Nüfus Sistemi Projesi
KKTC e-Devlet Programı’nın ilk fazında yer alan en önemli proje. Bu proje için 2012 yılının sonunda Türksat ile el sıkıştık. Süreci başarıyla tamamlayarak, 2018 yılında 3 yıllık garanti, bakım, destek ve idame hizmetlerini de üstlendik.
Proje kapsamında detaylı analiz, yazılım tasarım ve geliştirme, diğer kurumlarla ve sistemlerle entegrasyon, test, kurulum, devreye alma, eğitim, veri sayısallaştırma ve danışmanlık hizmetleri faaliyetlerinin tamamını gerçekleştirdik. Geliştirdiğimiz sisteme fiziki ortamda bulunan milyonlarca nüfus verisini girerek sayısallaştırdık.
Tasarladığımız e-Nüfus Sistemi sayesinde vatandaşlara yeni kimlik numaraları veriliyor. Biyometrik veriler toplanarak e-kimlik kartları basılıyor. e-Kimlik Sistemi ile entegre çalışan e-Nüfus Sistemi’nden, e-kimlik başvuruları da gerçekleştiriliyor.
KKTC e-Tüzel (Elektronik Şirketler Merkezi Sicil Kayıt Sistemi) Projesi
KKTC e-Nüfus Sistemi Projesi’ndeki başarımız ve deneyimimiz sayesinde, e-Devlet Programı’nın ikinci fazında yer alan e-Tüzel ve e-Gümrük projelerini de üstlendik.
KKTC e-Tüzel Sistemi için yarattığımız proje detaylı analiz, yazılım tasarım ve geliştirme, diğer kurumlarla ve sistemlerle entegrasyon, test, veri sayısallaştırma, veri aktarımı, donanım temini, kurulum, konfigürasyon, devreye alma, eğitim/teknik destek verme, üç yıl garanti, bakım, destek ve entegrasyon faaliyetlerinden oluşuyor.
Bu proje sayesinde tüzel kişilerle ilgili güncel bilgiler merkezi bir yapıda toplanıyor, bu bilgilerin güvenliği sağlanıyor. Ayrıca, çeşitli tüzel kişi bilgileri üzerinde işlem yapan ya da tüzel kişi bilgisine ihtiyaç duyan tüm paydaşların bu bilgilere tek bir noktadan ulaşabilmesi hedefleniyor.
KKTC e-Gümrük / Gümrük Bilgi Sistemi (GBS) Projesi
Teknolojik gelişmeler ve e-devlet kriterlerini göz önünde tutarak e-Gümrük Bilgi Sistemi’ni tasarladık. Bu projenin içeriği; Gümrük Bilgi Sistemi için detaylı analiz, yazılım tasarım ve geliştirme, diğer kurumlarla ve sistemlerle entegrasyon, test, danışmanlık, donanım temini, kurulum, konfigürasyon, devreye alma, eğitim/teknik destek verme, üç yıl garanti, bakım, destek ve entegrasyon faaliyetlerini kapsıyor.
Gümrük Bilgi Sistemi Projesi’nin KKTC Maliye Bakanlığı Gümrük ve Rüsumat Dairesi’nde hayata geçirilmesiyl birlikte, gümrüklerin idari organizasyonu, belgeleme ve iş süreçleri açısından dünya ticaret normlarına ve Avrupa Birliği gümrük mevzuatına uyumlu, kaliteli ve çağdaş bir hizmetin verilmesi hedefleniyor.
Ülkemizdeki GSM operatörlerinin işlettikleri laboratuvarlar dışında, Türkiye’deki tek 4.5G laboratuvarı Ar-Ge merkezimizin kullanımında. Aynı zamanda ULAK Projesi’nin arkasındaki isimlerden biri de, yine Ar-Ge ekibimiz.
ULAK Makro Baz İstasyonu, Türkiye’de yerli olarak geliştirilen ve temel bant ünitesi (BBU) ile Uzak Radyo Ünitesinden (RRU) oluşan ilk 4.5G uyumlu baz istasyonu. BBU; fiziksel katman, MAC katmanı, zamanlayıcı, RLC ve PDCP yazılımı, IPv4, IPv6 protokolleri ve X2, S1 protokolleri tasarımı içeren donanım ve mekanik tasarım dahil olmak üzere tamamen mühendislerimiz tarafından geliştirildi.
Ürün, ticari ve kamusal iletişimde mobil genişbant veri ihtiyaçlarını karşılayan Release 11 özelliğine sahip.
Dünyada, eksiksiz bir BBU sunabilen sayılı merkezlerden biri olmanın gururunu yaşıyoruz.
Bankacılık ve sigortacılık sektöründe; test, veri merkezi kurulumu ve bakımı, ağ kurulumu, siber güvenlik gibi yüksek uzmanlık gerektiren hizmetler sağlıyoruz.
SDN alanında Ziraat Cisco ACI Projesi, ödeme sistemleri alanında Finansbank OKI ATM Projesi, Ergo Sigorta Test Hizmetleri Projesi, Borsa Grup (Borsa İstanbul, Takasbank, MKK), DC NW gibi projeler gerçekleştirdik.
Ergo Sigorta ile siber güvenlik hizmetlerinde ilk kez bir finans kuruluşuna hizmet vermeye başladık. Halkbank Fortinet ürün alım ve bakımı ile POS bakımı, Kredi Kayıt Bürosu’na mobil test otomasyon danışmanlığı, Fortinet güvenlik duvarı alımı, video konferans ve cihaz parkuru çözümü gibi projeler üstlendik.
Ziraat Teknoloji bize danıştı!
155 yıllık geçmişiyle Türkiye’nin en köklü kamu bankası Ziraat Bankası ile Ziraat Bankası iştiraklerine teknoloji hizmeti veriyoruz. Ziraat Teknoloji’nin “Bankacılık Uygulamaları Test Hizmeti” Projesi kapsamında tüm test süreçlerini yönetiyoruz. Test otomasyon stratejilerinin oluşturulması, proje/kaynak yönetimi, test ekibinin eğitimi, iş kalitesinin takibi, raporlama, gerekli otomasyon araçlarının belirlenmesi ve kullanılmasından sorumluyuz.
%100 yerli teknolojilerle enerji sektöründe dijital dönüşüme destek oluyoruz. Netaş Enerji Otomasyon Sistemleri (NEOS) ile kentlerin enerji ve kaynak yönetimini dijital altyapıya kavuşturuyoruz.
Elektrik sayaç verilerinin otomatik olarak bulut tabanından okunmasını ve yönetilmesini sağlayan bir sistem tasarladık: NEOS OSOS (Otomatik Sayaç Okuma Sistemi)
Yeni sistemle artık elektrik tüketimi kolayca tespit ediliyor, işgücü ve zaman tasarrufu yapılıyor. Ayrıca talebin gerçek zamanlı bütçelendirilmesi, kolayca faturalandırılması, enerji kaybı tespiti ve tüketim öngörülerinin toplanması sağlanıyor.
Bugün, Türkiye’nin elektrik dağıtımının yaklaşık % 4’ü OSOS üzerinden gerçekleştiriliyor. Yaklaşık 80.000 elektrik sayacı uzaktan okunuyor. Sahadaki iki elektrik dağıtım firması tarafından kullanılan sistemle, 5 ilimizde (Aydın, Muğla, Denizli, İzmir ve Manisa) sokak aydınlatma sistemlerinin yönetimi de gerçekleştiriliyor. Proje kapsamında, serbest tüketicilerin tüketim verilerinin izlenmesi, sahadaki alarmların takip edilmesi, aydınlatma yönetimi ve trafo yük optimizasyonu gibi önemli görevler de yerine getiriliyor.
NEOS’un kaynak yönetiminde sağladığı fayda, NEOS Hydro ile su sayaçlarında da uygulanıyor. Uzaktan okunan su sayaçları sayesinde kayıp ve kaçaklar önleniyor. NEOS Hydro’u bugün bir Büyükşehir Belediyesi kullanmaya başladı.
Büyük şehir, büyük tasarruf
Kent aydınlatmasında verimliliği ve tasarrufu artırmak için geliştirdiğimiz NEOS Photon, İstanbul’da yerel bir belediyede kullanılmak üzere teslim edildi. Sahadaki tüm cihazların anlık ve gerçek zamanlı olarak takip edilmesini sağlayan bu platform, arızaların tespitini otomatik olarak gerçekleştiriyor. Ayrıca saha operasyon ekiplerini yönlendirerek arızanın en kısa sürede çözülmesine yardımcı oluyor. NEOS Photon, şehir aydınlatmasında %75’e varan elektrik tasarrufu sağlıyor.
Milli Eğitim Bakanlığı’nın Fırsatları Artırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi (FATİH) Projesi, eğitimin dijitalleştirilmesi konusunda Türkiye’de hayata geçirilen en büyük projeler arasında yer alıyor. FATİH Projesi kapsamında 9.000’e yakın okulun bilişim altyapısını kurduk.
Yeni nesil akıllı sınıflar için yüksek hızlı genişbant internet altyapısı kurduk. Öğretmen ve öğrencilerin eğitim dokümanları ve iletişim ihtiyaçları için elektronik ortamda erişim sağladık.
Çevrimiçi ve uzaktan eğitim araçları Ar-Ge Merkezimizin geliştirdiği çözümlerden VIO Akademi; kurulum gerektirmeden kullanılabilen, eğitim kurumları için maliyet avantajı sunan, sonuç hedefli ve etkin bir uzaktan eğitim aracı.
Eş zamanlı olarak çok sayıda video bağlantısıyla sanal sınıf özellikleri sunan VIO Akademi, ekran paylaşımı sayesinde aynı doküman üzerinde çalışma ve akıllı tahta paylaşma özelliği ile aynı tahta üzerinde çalışma olanağı sağlıyor.
VIO’nun yükseköğretim kurumlarındaki ilk pilot uygulaması Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nde gerçekleştirildi. VIO, üniversite ile şehir dışında staj yapan öğrencileri birbirine bağlıyor. Böylece akademisyenler, görüntülü olarak takip edebildikleri öğrencilerine destek verebiliyor.
İhtiyaçlarınızı daha iyi anlayabilmek ve çözümlerimizi sunabilmek için lütfen iletişim bilgilerinizi bırakın, sizi hemen arayalım!
Cookie | Süre | Açıklama |
---|---|---|
_clck | 1 yıl | Microsoft Clarity, bu çerezi, tarayıcının Clarity Kullanıcı Kimliğini ve söz konusu web sitesine özel ayarları koruyacak şekilde konumlandırır. Bu, aynı web sitesine sonraki ziyaretler sırasında gerçekleştirilen eylemlerin aynı kullanıcı kimliğine bağlanmasını garantiler. |
_clsk | 1 gün | Microsoft Clarity, bu çerezi bir kullanıcının sayfa görüntülemelerini saklamak ve tek bir oturum kaydında birleştirmek için yerleştirir. |
_ga | 1 yıl 1 ay 4 gün | Google Analytics tarafından yüklenen _ga çerezi, ziyaretçi, oturum ve kampanya verilerini hesaplar ve ayrıca sitenin analitik raporu için site kullanımını takip eder. Çerez, bilgileri anonim olarak saklar ve benzersiz ziyaretçileri tanımak için rastgele oluşturulmuş bir numara atar. |
_gat_gtag_UA_* | 1 dakika | Google Analytics, bu çerezi benzersiz bir kullanıcı kimliği saklamak için yerleştirir. |
_gcl_au | 3 ay | Hizmetlerini kullanan web sitelerinin reklam verimliliğini denemek için Google Tag Manager (Etiket Yöneticisi) tarafından sağlanır. |
_gid | 1 gün | Google Analytics tarafından yüklenen _gid çerezi, ziyaretçilerin bir web sitesini nasıl kullandığına ilişkin bilgileri saklarken aynı zamanda web sitesinin performansına ilişkin bir analitik raporu oluşturur. Toplanan verilerden bazıları anonim olarak ziyaretçi sayısını, kaynaklarını ve ziyaret ettikleri sayfaları içerir. |
AnalyticsSyncHistory | 1 ay | Linkedin, bu çerezi, lms_analytics çereziyle senkronizasyonun gerçekleştiği zaman hakkındaki bilgileri saklamak için yerleştirir. |
at-rand | hiç | AddThis, bu çerezi sayfa ziyaretlerini, trafik kaynaklarını ve paylaşım sayılarını izlemek için yerleştirir. |
CLID | 1 ay | Microsoft Clarity, bu çerezi, ziyaretçilerin web sitesiyle nasıl etkileşim kurduğuna ilişkin bilgileri saklamak için yerleştirir. Çerez, analiz raporu sağlamaya yardımcı olur. Veri toplama, ziyaretçi sayısını, web sitesini nereden ziyaret ettiklerini ve ziyaret edilen sayfaları içerir. |
CONSENT | 2 yıl | YouTube, bu çerezi gömülü youtube videoları aracılığıyla yerleştirir ve anonim istatistiksel verileri kaydeder. |
ln_or | 1 gün | Linkedin, bu çerezi, dahili analitik için kullanıcıların web sitesindeki davranışlarına ilişkin istatistiksel verileri kaydetmek üzere yerleştirir. |
MR | 7 gün | Bing tarafından yerleştirilen bu çerez, analitik amacıyla kullanıcı bilgilerini toplamak için kullanılır. |
SM | oturum | Microsoft Clarity çerezi, bu çerezi MUID'i Microsoft alanları arasında eşitlemek üzere yerleştirir. |
uvc | 1 yıl 1 ay 1 gün | addthis.com hizmetinin kullanımını belirlemek için addthis.com tarafından yerleştirilir. |
Cookie | Süre | Açıklama |
---|---|---|
_wpfuuid | 1 yıl 1 ay 4 gün | Bu çerez, WPForms WordPress eklentisi tarafından kullanılır. Çerez, eklentinin ücretli sürümünün aynı kullanıcının girişlerini birbirine bağlamasına izin vermek için kullanılır ve Form Abandonment eklentisi gibi bazı ek özellikler için kullanılır. |
cookielawinfo-checkbox-advertisement | 1 yıl | GDPR Çerez Onay eklentisi tarafından yerleştirilen bu çerez, "Reklam" kategorisindeki çerezler için kullanıcı onayını kaydetmek için kullanılır. |
cookielawinfo-checkbox-analytics | 1 yıl | GDPR Çerez Onay eklentisi tarafından yerleştirilen bu çerez, "Analitik" kategorisindeki çerezler için kullanıcı onayını kaydetmek için kullanılır. |
cookielawinfo-checkbox-functional | 1 yıl | Çerez, "İşlevsel" kategorisindeki çerezler için kullanıcı onayını kaydetmek üzere GDPR Çerez Onayı eklentisi tarafından yerleştirilir. |
cookielawinfo-checkbox-necessary | 1 yıl | GDPR Çerez Onay eklentisi tarafından yerleştirilen bu çerez, "Gerekli" kategorisindeki çerezler için kullanıcı onayını kaydetmek için kullanılır. |
cookielawinfo-checkbox-others | 1 yıl | GDPR Çerez Onayı eklentisi tarafından yerleştirilen bu çerez, "Diğerleri" kategorisindeki çerezler için kullanıcı onayını saklamak için kullanılır. |
cookielawinfo-checkbox-performance | 1 yıl | GDPR Çerez Onayı eklentisi tarafından yerleştirilen bu çerez, "Performans" kategorisindeki çerezler için kullanıcı onayını saklamak için kullanılır. |
CookieLawInfoConsent | 1 yıl | İlgili kategorinin varsayılan düğme durumunu ve CCPA durumunu kaydeder. Yalnızca birincil çerezle koordinasyon içinde çalışır. |
JSESSIONID | oturum | JSESSIONID çerezi, New Relic'in bir uygulama için oturum sayılarını izleyebilmesi amacıyla New Relic tarafından bir oturum tanımlayıcısını depolamak için kullanılır. |
viewed_cookie_policy | 1 yıl | Çerez, kullanıcının çerez kullanımına izin verip vermediği bilgisini saklamak için GDPR Çerez Onayı eklentisi tarafından yerleştirilir. Herhangi bir kişisel veri saklamaz. |
Cookie | Süre | Açıklama |
---|---|---|
__atuvc | 1 yıl 1 ay 1 gün | AddThis, bu çerezi, paylaşım sayısı önbelleği güncellenmeden önce, biri sayfayı paylaştığında ve sayfaya geri döndüğünde güncellenen sayının görülmesini sağlamak amacıyla yerleştirir. |
__atuvs | 30 dakika | AddThis, bu çerezi, paylaşım sayısı önbelleği güncellenmeden önce, biri sayfayı paylaştığında ve sayfaya geri döndüğünde güncellenen sayının görülmesini sağlamak amacıyla yerleştirir. |
bcookie | 1 yıl | LinkedIn, tarayıcı kimliğini tanımak için bu çerezi LinkedIn paylaşım düğmelerinden ve reklam etiketlerinden yerleştirir. |
bscookie | 1 yıl | LinkedIn, web sitesinde gerçekleştirilen eylemleri saklamak için bu çerezi yerleştirir. |
li_gc | 5 ay 27 gün | Linkedin, bu çerezi ziyaretçinin çerezlerin zorunlu olmayan amaçlarla kullanımına ilişkin onayını saklamak için yerleştirir. |
lidc | 1 yıl | LinkedIn, veri merkezi seçimini kolaylaştırmak için lidc çerezini yerleştirir. |
sp_landing | 1 gün | Sp_landing, Spotify tarafından web sitesinde Spotify'dan gelen ses içeriğini uygulamak üzere yerleştirilir ve ayrıca ses içeriğiyle ilgili kullanıcı etkileşimi hakkındaki bilgileri kaydeder. |
sp_t | 1 yıl | sp_t çerezi, Spotify tarafından web sitesinde Spotify'dan gelen ses içeriğini uygulamak üzere yerleştirilir ve ayrıca ses içeriğiyle ilgili kullanıcı etkileşimi hakkındaki bilgileri kaydeder. |
UserMatchHistory | 1 ay | LinkedIn, bu çerezi LinkedIn Ads ID senkronizasyonu için yerleştirir. |
Cookie | Süre | Açıklama |
---|---|---|
__wpdm_client | oturum | Tanım yok |
loglevel | hiç | Açıklama yok. |
org.springframework.web.servlet.i18n.CookieLocaleResolver.LOCALE | oturum | Bu çerez, bir web sitesindeki web formları için kullanılan Infoniqa engage sağlayıcısı tarafından yerleştirilir. Çerez, başvuru süreci için dili saklar. |
xtc | 1 yıl 1 ay 1 gün | Tanım yok. |
Cookie | Süre | Açıklama |
---|---|---|
SRM_B | 1 yıl 24 gün | Microsoft Advertising tarafından ziyaretçiler için benzersiz bir kimlik olarak kullanılır. |
Cookie | Süre | Açıklama |
---|---|---|
ANONCHK | 10 dakika | Bing tarafından yerleştirilen ANONCHK çerezi, bir kullanıcının oturum kimliğini saklamak ve ayrıca Bing arama motorundaki reklamlardan gelen tıklamaları doğrulamak için kullanılır. Çerez, raporlama ve kişiselleştirmeye de yardımcı olur. |
loc | 1 yıl 1 ay 1 gün | AddThis, bilgileri paylaşan kullanıcıların konumunun anlaşılmasına yardımcı olmak amacıyla bu coğrafi konum çerezini yerleştirir. |
MUID | 1 yıl 24 gün | Bing, bu çerezi Microsoft sitelerini ziyaret eden benzersiz web tarayıcılarını tanımak üzere yerleştirir. Bu çerez reklam, site analizi ve diğer işlemler için kullanılır. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 ay 27 gün | Kullanıcının yeni veya eski oynatıcı arayüzüne sahip olup olmadığını belirleyen bant genişliğini ölçmek için YouTube tarafından yerleştirilen bir çerezdir. |
YSC | oturum | YSC çerezi Youtube tarafından yerleştirilir ve Youtube sayfalarında gömülü videoların izlenme sayısını takip etmek için kullanılır. |
yt-remote-connected-devices | hiç | YouTube, gömülü YouTube videosu kullanan kullanıcının video tercihlerini saklamak için bu çerezi yerleştirir. |
yt-remote-device-id | hiç | YouTube, gömülü YouTube videosu kullanan kullanıcının video tercihlerini saklamak için bu çerezi yerleştirir. |
yt.innertube::nextId | hiç | YouTube tarafından yerleştirilen bu çerez, kullanıcının YouTube'da izlediği videolarla ilgili verileri depolamak için benzersiz bir kimlik kaydeder. |
yt.innertube::requests | hiç | YouTube tarafından yerleştirilen bu çerez, kullanıcının YouTube'da izlediği videolarla ilgili verileri depolamak için benzersiz bir kimlik kaydeder. |