Türkiye’nin lider sistem entegratörü Netaş, bu yıl 19. kez düzenlenen Türkiye’nin İlk 500 Bilişim Şirketi (Bilişim 500) Araştırması’nda beş ödül birden alarak, sistem entegrasyonunun farklı alanlarındaki başarısını ortaya koydu.
Bilişim sektörünün en büyük 500 şirketinin değerlendirildiği çalışmada Netaş, ‘Donanım’ ve ‘IoT ve M2M’, ‘Ağ Donanımı’, ‘Hizmet İhracatı’, ‘Veri Yedekleme ve Depolama Donanımı’ kategorilerinde “Yılın Sistem Entegratörü” seçildi. ‘Bilişim Hizmet İhracatı’ alanında “Ekonomiye Katkı Özel Ödülü” aldı.
Netaş, geleneksel Bilişim 500 araştırmasında bu yıl beş ödül daha kazandı. Türkiye’nin en fazla bilişim hizmet ihracatı yapma başarısıyla “Ekonomiye Katkı Özel Ödülü” alan Netaş, kendi ArGe’sinde geliştirdiği özgün projelerle sunduğu çözümlerle ‘Donanım’ ve ‘IoT ve M2M’, ‘Ağ Donanımı’, ‘Hizmet İhracatı’, ‘Veri Yedekleme ve Depolama Donanımı’ kategorilerinde “Yılın Sistem Entegratörü” seçildi.
Alınan ödülleri değerlendiren Netaş’ın CEO’su C. Müjdat Altay, “50 yılı geride bırakan Netaş’ın Bilişim 500 araştırmasında her yıl birbirinden değerli ödüller alması, şirketimizin dinamizmini ve sistem entegratörü olarak uzmanlığının sektör tarafından takdir edildiğini ortaya koyuyor. Sadece ülkemizde değil Güneydoğu Asya’dan Kuzey Afrika’ya uzanan bir coğrafyada, farklı sektörlerden kurumların dijital dönüşüm yolculuklarında eşlik ediyor, başarılı projelere imza atıyoruz. Hizmet ihracatındaki başarımızla aldığımız Ekonomiye Katkı Özel Ödülü, ülkemizin katma değeri yüksek hizmet ihracatına yaptığımız katkıyı gösteriyor. Bu başarımızın arkasında, yılların birikimiyle bugüne gelen ArGe gücümüz, inovasyona olan tutkumuz ve bizi biz yapan değerlerimiz var,” açıklamasını yaptı.
Altay, “Yeni nesil teknolojiler günlük hayatımızı, iş modellerini ve ürünleri hızla dönüştürürken, en çarpıcı örnekleri gördüğümüz teknoloji olan nesnelerin interneti – IoT ve M2M kategorisinde aldığımız Yılın Sistem Entegratörü ödülü, ArGe’mizin bu alanda yaptığı öncülüğü göstermesi bakımından bizim için çok değerli,” dedi.
En Yüksek Bilişim Hizmeti İhracatı Netaş’tan
Netaş, teknoloji hizmetleri proje yönetimi ve teslimi alanında sahip olduğu uluslararası deneyim sayesinde gerçekleştirdiği projelerle ‘Hizmet İhracatı’ alanında “Ekonomiye Katkı Özel Ödülü” aldı.
Netaş’ın uluslararası ölçekte yürüttüğü projeler arasında, Afrika’nın en büyük petrol şirketi olan Sonatrach için beş ayrı şehirde toplam altı veri merkezinin tasarlanması, kurulması ve devreye alınması da yer alıyor. Cezayir’de Netaş’ın yürüttüğü projelerden bir diğeri de, ülkenin en büyük üç operatöründen olan ATM Mobilis’in transmisyon altyapısının iyileştirilmesi ve radyo frekansı (RF) optimizasyonunun sağlanmasına ilişkin.
Bangladeş, Fas ve Malezya’da güçlü yerel iş ortakları olan şirketin Kazakistan ve Cezayir’de satış ofisleri bulunuyor. Netaş bu yılın üçüncü çeyreğinde Azerbaycan’da yeni bir satış ofisi açmaya hazırlanıyor.
Nesnelerin İletişimde Olduğu Dünyada Akıllı Çözümler
Netaş, Bilişim 500 araştırmasında ‘IoT ve M2M’ kategorisinde “Yılın Sistem Entegratörü” seçildi.
Nesnelere entegre edilen sensörler sayesinde nesnelerin birbirleri ve sistemlerle entegre biçimde çalıştığı IoT alanında, Netaş’ın kendi ArGe’sinde geliştirdiği tüm cihaz ve veri yönetim servislerini sağlayan IoT platformu ION ve NEOS bulunuyor.
Bulut tabanlı enerji yönetim sistemi NEOS, hâlihazırda beş elektrik dağıtım firması tarafından kullanılıyor. Ürün şemsiyesi altında, her tür sayacın uzaktan okunmasını sağlayan Otomatik Sayaç Okuma Sistemi, şehir aydınlatmasında yüzde 70’e varan tasarruf sağlayan Akıllı Şehir Aydınlatma Yönetimi, enerji arz ve tüketiminin optimizasyonunu sağlayan Otomatik Talep Tarafı Yönetimi ve Akıllı Bina Enerji Yönetimi yer alıyor.
Bilişim Altyapısı Uzmanlığı
‘Donanım’ kategorisindeki “Yılın Sistem Entegratörü” ödülünün yanı sıra, “Ağ Donanımı” ve “Veri Yedekleme ve Depolama Donanımı” ödülleri ile Netaş’ın farklı sektörler için geliştirdiği donanım, veri yönetimi ve ağ donanımı çözümlerinin, sektörde tercih edilme başarısını bir kez daha tescil edilmiş oldu. Netaş geçen yıl da, ‘Donanım’ kategorisinde “Yılın Sistem Entegratörü” seçilmiş, “Ağ Donanımı” kategorisinde de birinci sırada yer almıştı.