1967’den bu yana Türkiye’nin dijital dönüşümüne katkı sağlayan Netaş, Türkiye’de ve bölgede farklı sektörlere özel uçtan uca bilişim teknoloji altyapıları geliştirerek faaliyetlerini üç ana iş kolunda sürdürüyor:
Bilgi Teknolojileri

Netaş, bilgi teknolojileri alanında en son çözümleri sunmak için küresel liderlerle iş birliği yapıyor. Bulut bilişimden veri analitiğine, siber güvenlikten kritik hizmetlere kadar geniş bir yelpazede hizmet veriyor.

Türkiye’nin teknolojik bağımsızlığına katkı sağlamak amacıyla ülkenin ilk yerli sunucusunu üretirken, yerli üretim stratejisiyle ürün portföyünü sürekli genişleterek müşterilerine yüksek kalite ve güvenilirlik sunuyor.

İletişim Teknolojileri

Netaş, Türkiye’nin 5G dönüşümüne yerli üretimle hazır! Telekom operatörleri için yerli üretim donanımlar sunarak sektörün ihtiyaçlarını karşılıyor. Yeni nesil baz istasyonlarıyla Türkiye’nin 5G altyapısını güçlendiren Netaş, yerli üretim yetkinliğiyle operatörlere en ileri çözümleri sunuyor. Ürettiği başlıca çözümler:

  • Yeni nesil yerli baz istasyonları
  • Mikrodalga iletişim ürünleri
  • Rectifier üniteleri
  • Akıllı lityum iyon aküler
  • Doğru akım güç kaynakları
  • Netaş Bulut Sunucu

5G teknolojisine yönelik uzun yıllardır sürdürdüğü çalışmalarla, Türkiye’nin 5G ekosistemine yerli üretimle katkı sağlayarak telekom operatörlerine 5G uyumlu altyapı çözümleri sunuyor.

Son Kullanıcı Teknolojileri

Netaş, nubia markalı akıllı telefonlarıyla 5G’nin gücünü herkesin erişimine açıyor. Dünya standartlarında bağlantı hızı, üstün performans ve mobil deneyimini bambaşka bir boyuta taşıyan yenilikçi özelliklere sahip nubia markalı telefonlar, operatörler, perakende zincirleri, online pazaryerleri ve zteshop.com.tr üzerinde yerini aldı.

Netaş ArGe ve BDH
  • Netaş ArGe: Türkiye’nin savunma sanayisi için kritik telekomünikasyon projeleri geliştiriyor. Bunun yanı sıra, kamu ve özel sektörde donanım, yazılım ve gömülü tasarım çözümleri sunuyor. Orhanlı üretim tesislerinde üretimin yanı sıra ve askeri standartlarda donanım test hizmetleri de gerçekleştiriyor.
  • BDH: 81 ile yayılan geniş servis ağıyla, satış sonrası destek ve teknik servis hizmetleri sunuyor. Çeşitli global üreticilerin Bölgesel Donanım Destek Merkezi olarak, uluslararası ölçekte teknik servis hizmetleri sağlıyor.
1973 yılından bu yana Borsa İstanbul’da işlem gören Netaş, teknoloji yatırımları ve yerli üretimiyle ülkemizde ve uluslararası pazarlarda lider teknoloji şirketi olma vizyonuyla çalışmaya devam ediyor
Vizyon
Ülkemizde ve bölgemizde geleceğe yön veren lider teknoloji şirketi olmak
Misyon
En yenilikçi bilgi ve iletişim teknolojilerini özel ve kamu kuruşlarının, savunma sanayiinin ve nihai kullanıcıların yararına sunmak

Kilometre Taşları

1967

PTT ile Northern Electric arasında imzalanan ortaklık anlaşmasıyla Netaş kuruldu.

1973

Türkiye’nin Telekomünikasyon alanında ilk özel Ar-Ge’si kuruldu.

1993

Hisselerin %23’ü İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nda halka arz edildi.

2007

Nortel Kürsel Yüksek Teknoloji Geliştirme ve Çözüm Merkezi kuruldu.

2008

Kanun kapsamında “Ar-Ge Merkezi” statüsü kazanıldı.

2010

Nortel’in %53,13 hissesini, OEP RHEA Türkiye Teknoloji BV satın aldı.

2017

Dünya telekomünikasyon teknolojileri devi ZTE, Netaş’ın yüzde 48,04 hissesini satın aldı.

Değerlerimiz

Üst Yönetim

Sinan Dumlu

CEO

Alper Acındı

Mali İşler İcra Kurulu Üyesi

Börgehan Köksal

Operasyonlardan Sorumlu İcra Kurulu Üyesi

Bülent Elönü

Taşıyıcı Şebekeler İş Birimi İcra Kurulu Üyesi

Burhan Metin

Kamu ve Savunma İcra Kurulu Üyesi

Ersin Öztürk

ArGe Genel Müdürü

Koray Otyam

BDH Genel Müdürü

Mei Bowen

Operasyondan Sorumlu İcra Kurulu Üyesi

Dr. Xi Guang Qing

Teknolojiden Sorumlu İcra Kurulu Üyesi

Uyum Politikalarımız

Güvenilir İş Ortağı
  • Netaş olarak, ana hedeflerimizden biri müşterilerimiz için güvenilir bir iş ortağı olmaktır. Hem iş ilişkilerimizde hem de kurumsal kimliğimizin bir parçası olarak adil, şeffaf ve dürüst olma ilkelerine bağlı bir şekilde hareket ederken müşterilerimize, güvenli ve yüksek kaliteli telekomünikasyon ekipmanı sağlamayı taahhüt ediyoruz.
  • Bu doğrultuda şirket olarak ana hissedarımız ZTE Corporation (ZTE), ihracat uyum politikalarını ve süreçlerini ödün vermeksizin yakından takip ediyoruz.
  • ZTE, uyumu rekabetçi bir iş avantajına dönüştürmek amacıyla, verimli ve organize bir uyum kontrol planı oluşturmayı, uyum planını tüm iş süreçlerine dahil ederek sektörde, birinci sınıf bir uyum yönetim sistemi kurma hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor.
  • Önde gelen hukuk firmaları ve danışmanlarla ortaklık kuran ZTE; BIS tarafından yayınlanan İhracat Uyum Programı (Export Compliance Program-ECP)’nın sekiz unsuruna uygun olarak ISO 37000 Kuruluşların Yönetişimi Rehber’inde yer alan kuruluş yönetişim standartları ve kuralları ile uyumlu bir uyum yapısı oluşturmuştur.
  • ZTE ayrıca, dünya lideri olan uyum kapsamındaki SAP Global Ticaret Hizmetleri (SAP GTS) gibi yönetim araçlarını ve takip sistemlerini tüm kalemlerin sınıflandırılması, yasaklı taraf listesi kontrolleri ile global düzeydeki depolarının yönetimi için kullanıma almıştır.
  • Netaş olarak bizim de önemli misyonlarımızdan biri Türk şirketleri arasında İhracat Kontrol Uyum süreçlerinin referans noktası haline gelmektir. Bu amaçla, 2018 yılında Netaş’ta, kendi Uyum Departmanımızı kurmuş olup Yönetim Kurulu’na bağlı bir Baş Uyum Görevlisi atadık.
Güçlü İhracat Uyum Programı
  • Netaş ve iştirakleri için ZTE’nin önderliğinde güçlü bir İhracat Uyum Programını uygulamaya aldık ve bu programın etkin bir şekilde uygulanması için gerekli kontrol noktalarını oluşturduk. Uyum Politikamızda da belirtildiği üzere yasaklı herhangi bir ülke veya üçüncü tarafla iş ilişkisine girmemeyi taahhüt ederiz. Bu amaçla, SAP GTS modülünü kullanarak yasaklı ülkelerle/kişilerle herhangi bir iş ilişkisine girmemek için tüm işlemlerimizi otomatik olarak izler ve kontrol ederiz.
  • Güçlü bir İhracat Uyum Programı’na sahip olmanın temel amacı şirket içerisindeki ihracat uyum konularındaki ihlal riskini minimuma indirmek ve hatta ortadan kaldırmak, ulusal ve uluslararası yasa ve yönetmeliklere uygun bir şekilde hareket etmek, çalışanların özellikle ihracat uyum alanındaki farkındalıklarını arttırmak ve sistematik bir uyum mekanizmasına sahip olmaktır. 
İhracat Uyum Programı (ECP)'nın 8 Unsuru
  • İhracat uyum kontrol planının teşvik edilmesi.
  • Şirket içinde önlenebilir risklerin belirlenmesi.
  • Düzenli olarak değerlendirmeler yapılması.
  • Yeniden ihracat dahil olmak üzere yetki sınırının tanımlanması, sınıflandırma ve ihraç edilebilirliğin belirlenmesine yönelik süreçler oluşturulması.
  • Düzenli olarak genel farkındalık sağlanması ve birime özel ihracat uyum eğitimi verilmesi.
  • Kayıt tutma prosedürleri düzenleyici gereklilikleri karşılar.
  • İlgili çalışanlar uygun prosedüre uyar.
  • Denetimler, mevzuata ilişkin değişiklikleri yansıtacak şekilde düzenlenir.
  • Denetimler, düzenli beklentileri karşılar ve tüm birimleri kapsar.
  • Anonim olarak bildirimde bulunabilecek kanalların oluşturulması.
  • Soruşturmalar için süreçler oluşturulması.
  • İhracat Uyum Kılavuzu, yürürlükteki yönetmelikleri yansıtır.
  • Kılavuzun incelenmesi ve güncellenmesine yönelik süreçler oluşturulması.

Marka Politikaları

Vizyonumuz doğrultusunda; müşterilerimize en üst düzeyde değer yaratmak için ‘mükemmelliği’ hedefleyerek, uluslararası standartlara uygun olarak oluşturulan, verilere dayalı kalite yönetim sisteminin sürekli iyileştirmelerle devamlılığını sağlamak temel amacımızdır.

Sürekli iyileştirmelerle ‘mükemmelliğin’ sağlanması tüm Netaş/Netaş Bilişim çalışanlarının sorumluluğudur.

Sertifikalarımız

ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi

ISO 14001:2015 Çevre Yönetim Sistemi

ISO45001:2018 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi

ISO 10002:2018 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi

ISO/IEC 27001:2013 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi

ISO 22301:2019 İş Sürekliliği Yönetim Sistemi

ISO/IEC 15504 Yazılım Süreçleri Değerlendirme Belgesi

Sıfır Atık Belgesi

Tüm Hakları Saklıdır – © Netaş Telekomünikasyon A.Ş. 2020