Tedarik zincirimizden başlayarak, faaliyet alanımızı kapsayan geniş kapsamlı bir sürdürülebilirlik politikası izliyoruz.
Tedarik Zinciri Politikamız
Tedarik Zinciri Yönetimi Etik İlke ve Kuralları’na tüm tedarikçilerimizin uyması için, denetim ve kara liste sistemlerimiz bulunuyor. Ayrımcılığa, eşitsiz ücret politikalarına, çocuk işçiliğine, güvencesiz çalışmaya, yozlaşmaya ve çevreye zararlı faaliyetlere karşı olduğumuzu en net şekilde ifade ediyor, denetimler kapsamında çevre, sağlık, güvenlik, kalite ve sosyal alandaki işlerimizi sürekli kontrol ediyoruz. Standartlarımıza aykırı durumlarda, tedarikçi anlaşmasının feshine kadar gidebilecek bir süreç uyguluyoruz.
Yolsuzlukla mücadele politikamızın etkin şekilde uygulanmasını teminat altına almak için tüm çalışanlarımıza, her yıl ‘Yolsuzlukla Mücadele’ eğitimi uyguluyoruz.
Faaliyet gösterdiğimiz ülkelerin yasa ve mevzuatlarına tam uyum gösterme konusundaki taahhüdümüz ve bu konudaki çalışmalarımızla da sektöre örnek olmak için çalışıyoruz.
Tedarik Zinciri Yönetimi Etik İlke ve Kurallarımız hakkında daha fazla bilgi almak için tıklayın.
Yolsuzlukla Mücadele Politikalarımızı incelemek için tıklayın.
Sadece Teknolojik Değil, Ekolojik de Düşünüyoruz
1997 yılında yürürlüğe giren Çevre, Sağlık ve Güvenlik Politikamız çerçevesinde, hammadde ve enerjinin daha verimli kullanılmasını, ekolojik dengenin korunması için gerekli tedbirlerin alınmasını, insan sağlığının ve çevrenin korunması için çevre bilinciyle hareket edilmesini sürekli olarak ve takip edilebilir şekilde gözetiyoruz.
Şirketimizde, her üç ayda bir Çevre Kurulu toplantılarımız gerçekleşiyor. Bu toplantılarda, çevre üzerinde yaratılan olumsuz etkileri azaltmak için belirli kriterlerin niceliksel hedefleri belirleniyor, bu hedeflerin sonuçları inceleniyor, her sene bu veriler yeniden gözden geçiriliyor ve üst yönetime rapor olarak iletiliyor.
Çevre, sağlık ve güvenlik politikamızı destekleyen, süreçlerin ve sorumlulukların özetlendiği Çevre ve İş Sağlığı Güvenliği El Kitabını ve taahhüt edilen hedeflerle ilgili sonuçların yayınlandığı, senelik Çevre, Sağlık ve Güvenlik Raporumuzu inceleyebilirsiniz.
Buna bağlı olarak, faaliyetlerimiz neticesinde oluşan sera gazı salımının kontrolü, risk/fırsatların belirlenmesi, ekolojik çevrenin korunması çalışmalarına gönüllü olarak katılarak CDP (Karbon Saydamlık Projesi) Raporu hazırlıyor, CDP Türkiye Platformu’na sunuyoruz.
Çevre Kurulumuz
Şirketimizin bünyesinde, çevre uzmanlarından oluşan bir Çevre Kurulumuz var. Kurulumuz; kontrol, danışmanlık ve uygulama rollerini üstlenerek çevre yönetim sisteminin gözden geçirilmesinden, süreçler için mevcut onay/lisans ve izinlerin izlenmesinden ve yasal mevzuata ilişkin yıllık beyanların yapılmasından sorumlu olarak çalışıyor. Ayrıca, çevresel amaç ve hedeflerin gelişimini izleyerek, üretim tesisimizin çevreye etkilerini gözden geçirerek çözüm üretirken, kararlaştırılan periyotlarda sonuçları inceliyor. Çevre Kurulumuz, sıra dışı bir durum olmadığı sürece üç ayda bir toplanıyor. Kurul çalışmaları, her yılın sonunda yönetimin gözden geçirme toplantısında değerlendiriliyor.
1997 yılında ülke genelinde ilk 10’a girerek aldığımız ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi sertifikasının geçerliliği, her yıl yapılan ara denetimlerle devam ediyor. Son olarak 2018 yılında da ISO14001:2015 sertifika denetimini başarıyla tamamladık.
Tedarikçilerimizle ilgili çevresel aktiviteler, Kalite ve Müşteri Memnuniyeti departmanımız tarafından planlanıyor. Çevresel konuları da içeren tedarikçi denetimleri, Kalite ve Müşteri Memnuniyeti ile ÇSG departmanlarımız tarafından yapılıyor. Kayıtlar, Kalite ve Müşteri Memnuniyeti departmanımızda saklanıyor.
Çevre Yönetim Sistemleri ve Çevre Politikamızın gereklerini yerine getirmedeki etkinliği belirlemek için iç denetimler yürütüyoruz. Her yıl, Dâhili Kalite ve Çevre Yönetim Sistemi Denetimleri Prosedürü’ne uygun olarak Çevre Yönetim Sistemi İç Denetim Planı yapıyor, bu plan dâhilinde uygulamalar gerçekleştiriyoruz.
Çevre ile ilgili dış tetkik denetimimiz TÜV NORD firması tarafından gerçekleştiriliyor. En güncel rapora bu bağlantıya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Firma, çevresel etkilerin saptanmasını, incelenmesini ve derecelendirilmesini her yıl düzenli olarak yapıyor, ilgili kişi ve gruplara raporla sunuyor.
Bu çalışmalarımız sayesinde 2018 yılında şirketimizin çevreyle ilgili herhangi bir kural ihlali, davası ve kazası söz konusu olmadı. Önümüzdeki dönemde, çevresel etkimizi daha da azaltarak üretmeyi hedefliyoruz.
İş hedeflerini destekleyen, sürdürülebilirlik politikaları ve programlarının belirlenmesinin yanı sıra ilerlemenin izlenmesinden sorumlu İcra Komitesi üyelerinden oluşan bir Kurumsal Sürdürülebilirlik Kurulu oluşturmak en önemli amaçlarımız arasındadır.
Büyük şehirlerin kaynaklarını daha verimli kullanabilmesi için NEOS çözüm ailesini geliştirdik. NEOS Photon Akıllı Şehir Aydınlatma Yönetim Platformu, kent aydınlatmasında %75’e varan enerji tasarrufu sağlıyor. NEOS Hydro ise su sayaçlarına yerleştirilen sensörlerle kayıp/kaçakların önüne geçiyor; su tüketiminde tasarrufu artırıyor. NEOS OSOS sistemi, her türlü sayacın, bulut üzerinden, uzaktan okunmasına olanak tanıyor. Tüm bunlar sayesinde, şehirlerimizde iş gücü ve enerji tasarrufu sağlanıyor.
Sahada servis hizmeti veren şirketlerin karbon ayak izi, diğer şirketlere göre daha fazla. Bu nedenle Mobi-fi Akıllı Saha Servis Yönetim Platformu’nu geliştirdik. Platform, harita tabanlı otomatik görevlendirme yaparak akaryakıt tüketimini azaltıyor. Dolayısıyla karbon salımını azalıyor, trafikteki araç sayısını düşüyor. Bu çözümü teknoloji destek şirketimiz BDH’da da kullanıyoruz.
Adalet Bakanlığı için geliştirdiğimiz SEGBİS projesiyle, 600 mahkeme binası, 3000 mahkeme salonu ve 550 cezaevini, video konferans sistemiyle birbirine bağladık. Artık sanıkların mahkemede bulunmak için şehirler arası yolculuk yapması gerekmiyor.
Bulut bilişim çözümlerimiz ile artık şirketler, kendi veri ve sunucu donanımlarını kullanmak zorunda değil. Yalnızca ihtiyaçları kadar hizmet alıyor, atıl donanımlara yatırım yapmak zorunda kalmıyor. Tüm sektörler donanımların enerji maliyetinden tasarruf edebiliyor. Yüksek teknolojili veri merkezi çözümlerimiz de eski sistemlere oranla önemli bir enerji kazanımı getiriyor.
Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’nde yer alan nitelikli eğitim, sürdürülebilir şehir /yaşam alanları ve eşitsizliklerin azaltılması başlıkları sürdürülebilirlik stratejimizin temelini oluşturuyor.
Teknolojiyle Engeller Kalkıyor
Görme engelli vatandaşlarımızın sosyal yaşamlarının kolaylaşması, bu sayede daha aktif bir hayat sürebilmeleri için çalışmalarımıza devam ediyoruz.
Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yürütülen Gören Göz Projesi’nin üstlenicisi olarak bugüne kadar 67 ilde, toplam 15.000 Gören Göz cihazı dağıttık.
Gören Göz cihazlarıyla kullanıcılar, cihazlarından sesli olarak yardım alıyor. Navigasyonla istedikleri yere gidebiliyor, sesli mesajla konum atabiliyor ve akıllı telefon özelliklerinden faydalanabiliyor.
Diğer yandan, Hayat Paylaşım ve Dayanışma Derneği (Haypader) tarafından inşa edilen Haypader Özel Eğitim Uygulama Okulu’nun teknolojik altyapısını kurduk. İstanbul’daki 1. ve 2. kademe engelli öğrenciler için tasarlanan okulun, engelsiz yaşama bir örnek olduğuna inanıyoruz.
T kuşağına, Teknoloji Sınıfları
Çocuklarımıza örnek olmak istedik; 2018 yılında “teknoloji sınıfları” açtık. Bugün, İzmir Havva Yıldırım Anaokulu ve Bahar Yıldırım İlkokulu’nda, bilişim altyapısını yine bizim yaptığımız, Robotik ve İnovasyon olmak üzere iki teknoloji sınıfımız var.
Projede, çocukların analitik zekâsını, öğrenme becerilerini ve merakını artıracak bir yaklaşım benimsedik. Her öğrenci için bir dizüstü bilgisayarın yanı sıra öğrencilerin üç boyutlu düşünme becerilerini ve yaratıcılıklarını artırmak için 3D yazıcı temin ettik.
Lego WeDo set, WeDo yazılımlarıyla öğrencilerin merakını uyandırarak, fen ve bilim alanlarında gelişimlerini sağladık. Gerçek hayat projeleri ile mühendislik, teknoloji ve kodlama deneyimleri sunan araçlar sunduk. İnsan tepkilerini ölçüp buna uygun davranış geliştirebilen ve 70 ülkede eğitimde kullanılan Nao Robot ile eğitimler verdik.
Teknoloji sınıflarımız kısa sürede, müthiş sonuçlar verdi. Bugün teknoloji sınıflarımızdan, yalnız o okul öğrencileri değil, bölgedeki tüm öğrenciler faydalanabiliyor.
Diğer yandan, Netaş’ın gönüllü mühendisleri, her yıl Kod Saati Haftası(Hour of Code) kapsamında öğrencilerle bir araya gelerek eğitimler veriyor.
Büyüyünce Kodcu Olacağım!
Netaş NextCoders Programı kapsamında, Netaşlı çocuklarımız kendi yaş gruplarına uygun olarak robotik ve kodlama atölyelerinde kodlama eğitimleri alıyorlar. NextCoders projemizle, çocuklarımızı robotik platformlara hazırlayarak küresel deneyim kazanmalarını ve STEM alanında tüm dünyaya rakip bireyler yetiştirmeyi hedefliyoruz. Bugüne kadar çalışanlarımızın çocuklarına 12 haftalık robotik kodlama eğitimleri verdik. Eğitimler sonunda geliştirdikleri projelerle çocuklarımız uluslararası etkinliklere de katıldılar.
Toplumsal gelişim için gönüllüyüz!
Yalnızca dijital dönüşüm değil, toplumsal dönüşümün de öncüsü olmak için çalışıyoruz. Netaş Gönülleri, topluma fayda sağlayacak, fark yaratacak tüm projeler için hep bir ağızdan “umutluyuz” diyen, yılmadan çalışan bir ekip.
Gönüllü arkadaşlarımız, eğitim, çevre, sağlık, toplumsal bilinçlenme gibi alanlarda bilgi, zaman, beceri, deneyim ve kaynaklarını aktaracakları projelerde yer alıyor.
Öte yandan, çalışanlarımız devlet okullarındaki öğrencilere kodlama eğitimi veriyor, mühendislik mesleğini anlatarak mesleki bilinci küçüklerimize aktarıyor.
Netaş Öksüz ve Yetimleri Eğitim Vakfı
Netaş Öksüz ve Yetimleri Eğitim Vakfı, tam 30 yıldır Netaşlılara destek için yanında. Vakıf, ebeveynini Netaş’ta çalıştığı dönemde kaybeden çocuklara, eğitim hayatı boyunca burs desteği veriyor. Vakfın kaynağını ise tamamen Netaş çalışanları oluşturuyor.
Kalkınma her yerde…
1980 yılında, köylerimizi dünyaya bağlayan modern iletişim altyapısını kurarak kırsal kalkınma seferberliğini başlattık. 2015 yılında Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Orman Genel Müdürlüğü ve İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü’nün işbirliğiyle Tekirdağ’daki Gaziköy’de hayata geçirdiğimiz “Netaş Şifa Ormanı” ile kırsal kalkınma alanındaki çalışmalarımızı, toplumsal fayda anlayışıyla farklı bir boyuta taşıdık.
Netaş Şifa Ormanı, kestaneden cevize, bademden vişneye, biberiyeden lavantaya, adaçayından kekiğe kadar çok çeşitli tıbbi aromatik bitki ve meyvelerden oluşuyor. Projemiz, şifa kaynağı bitkilerin korunmasını, geliştirilmesini ve yetiştirilen ürünlerle Gaziköy sakinlerinin gelir elde etmesini amaçlıyor. Bugün, 23 türde şifalı ve/veya ekonomik getirisi olan bitkilerin yetiştirilmesine başlandı. Bu bitkilerin satışı, kırsal kalkınmaya destek olacak şekilde bir gelir modeli oluştu. Ayrıca Gaziköy’de Netaşlıların bağışlarıyla kurulan kütüphanede, bilgisayar erişimi sağlayarak yöre halkı ve çocukların bilgiye ulaşımlarını kolaylaştırıyoruz.
Dünyanın en büyük melek yatırım kuruluşlarından Kanalı Wesley Clover ile iş birliği yaparak Türkiye’de Netaş Wesley Clover Teknoloji Fon’unu kurduk. Bugün 10 milyon dolara ulaşan fonumuzla 7 start-up projesini ve onlarca genç girişimciyi destekliyoruz.
Start-up’ların ürün geliştirme sürecinde Netaş Ar-Ge’sinin altyapısından yararlanmalarını sağlıyoruz. Bu firmaların ürün ve çözümlerini kendi çözüm kümemizde konumlandırarak uluslararası alanda referans elde etmelerine yardım ediyoruz.
Ekonomik ve toplumsal kalkınmanın kadınların iş gücüne etkin katılımıyla mümkün olduğuna, şirketlerdeki çeşitliliğin de inovatif bakış açısını desteklediğine inanıyoruz. Şirketimizde kadın çalışan oranımız %29. Toplam çalışanlarımızın %70’ini oluşturan mühendislerin içinde ise kadın çalışan oranımız yaklaşık %26. Türkiye’de TMMO verilerine göre kadın mühendislerin oranı ise %22 civarında.
Amacımız kadın çalışan sayımızı daha da artırmak. Birleşmiş Milletlerin özel sektör girişimi “Kadının Güçlenmesi Prensipleri”ni (WEPs-Women’s Empowerment Principles) ve Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN Women) tarafından başlatılan “HeforShe”yi imzalayarak, kadınların ekonomiye etkin katılımlarını desteklemeye devam edeceğimizi taahhüt ettik.
Tedarik zincirimizden başlayarak, faaliyet alanımızı kapsayan geniş kapsamlı bir sürdürülebilirlik politikası izliyoruz.
Tedarik Zinciri Politikamız
Tedarik Zinciri Yönetimi Etik İlke ve Kuralları’na tüm tedarikçilerimizin uyması için, denetim ve kara liste sistemlerimiz bulunuyor. Ayrımcılığa, eşitsiz ücret politikalarına, çocuk işçiliğine, güvencesiz çalışmaya, yozlaşmaya ve çevreye zararlı faaliyetlere karşı olduğumuzu en net şekilde ifade ediyor, denetimler kapsamında çevre, sağlık, güvenlik, kalite ve sosyal alandaki işlerimizi sürekli kontrol ediyoruz. Standartlarımıza aykırı durumlarda, tedarikçi anlaşmasının feshine kadar gidebilecek bir süreç uyguluyoruz.
Yolsuzlukla mücadele politikamızın etkin şekilde uygulanmasını teminat altına almak için tüm çalışanlarımıza, her yıl ‘Yolsuzlukla Mücadele’ eğitimi uyguluyoruz.
Faaliyet gösterdiğimiz ülkelerin yasa ve mevzuatlarına tam uyum gösterme konusundaki taahhüdümüz ve bu konudaki çalışmalarımızla da sektöre örnek olmak için çalışıyoruz.
Tedarik Zinciri Yönetimi Etik İlke ve Kurallarımız hakkında daha fazla bilgi almak için tıklayın.
Yolsuzlukla Mücadele Politikalarımızı incelemek için tıklayın.
Sadece Teknolojik Değil, Ekolojik de Düşünüyoruz
1997 yılında yürürlüğe giren Çevre, Sağlık ve Güvenlik Politikamız çerçevesinde, hammadde ve enerjinin daha verimli kullanılmasını, ekolojik dengenin korunması için gerekli tedbirlerin alınmasını, insan sağlığının ve çevrenin korunması için çevre bilinciyle hareket edilmesini sürekli olarak ve takip edilebilir şekilde gözetiyoruz.
Şirketimizde, her üç ayda bir Çevre Kurulu toplantılarımız gerçekleşiyor. Bu toplantılarda, çevre üzerinde yaratılan olumsuz etkileri azaltmak için belirli kriterlerin niceliksel hedefleri belirleniyor, bu hedeflerin sonuçları inceleniyor, her sene bu veriler yeniden gözden geçiriliyor ve üst yönetime rapor olarak iletiliyor.
Çevre, sağlık ve güvenlik politikamızı destekleyen, süreçlerin ve sorumlulukların özetlendiği Çevre ve İş Sağlığı Güvenliği El Kitabını ve taahhüt edilen hedeflerle ilgili sonuçların yayınlandığı, senelik Çevre, Sağlık ve Güvenlik Raporumuzu inceleyebilirsiniz.
Buna bağlı olarak, faaliyetlerimiz neticesinde oluşan sera gazı salımının kontrolü, risk/fırsatların belirlenmesi, ekolojik çevrenin korunması çalışmalarına gönüllü olarak katılarak CDP (Karbon Saydamlık Projesi) Raporu hazırlıyor, CDP Türkiye Platformu’na sunuyoruz.
Çevre Kurulumuz
Şirketimizin bünyesinde, çevre uzmanlarından oluşan bir Çevre Kurulumuz var. Kurulumuz; kontrol, danışmanlık ve uygulama rollerini üstlenerek çevre yönetim sisteminin gözden geçirilmesinden, süreçler için mevcut onay/lisans ve izinlerin izlenmesinden ve yasal mevzuata ilişkin yıllık beyanların yapılmasından sorumlu olarak çalışıyor. Ayrıca, çevresel amaç ve hedeflerin gelişimini izleyerek, üretim tesisimizin çevreye etkilerini gözden geçirerek çözüm üretirken, kararlaştırılan periyotlarda sonuçları inceliyor. Çevre Kurulumuz, sıra dışı bir durum olmadığı sürece üç ayda bir toplanıyor. Kurul çalışmaları, her yılın sonunda yönetimin gözden geçirme toplantısında değerlendiriliyor.
1997 yılında ülke genelinde ilk 10’a girerek aldığımız ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi sertifikasının geçerliliği, her yıl yapılan ara denetimlerle devam ediyor. Son olarak 2018 yılında da ISO14001:2015 sertifika denetimini başarıyla tamamladık.
Tedarikçilerimizle ilgili çevresel aktiviteler, Kalite ve Müşteri Memnuniyeti departmanımız tarafından planlanıyor. Çevresel konuları da içeren tedarikçi denetimleri, Kalite ve Müşteri Memnuniyeti ile ÇSG departmanlarımız tarafından yapılıyor. Kayıtlar, Kalite ve Müşteri Memnuniyeti departmanımızda saklanıyor.
Çevre Yönetim Sistemleri ve Çevre Politikamızın gereklerini yerine getirmedeki etkinliği belirlemek için iç denetimler yürütüyoruz. Her yıl, Dâhili Kalite ve Çevre Yönetim Sistemi Denetimleri Prosedürü’ne uygun olarak Çevre Yönetim Sistemi İç Denetim Planı yapıyor, bu plan dâhilinde uygulamalar gerçekleştiriyoruz.
Çevre ile ilgili dış tetkik denetimimiz TÜV NORD firması tarafından gerçekleştiriliyor. En güncel rapora bu bağlantıya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Firma, çevresel etkilerin saptanmasını, incelenmesini ve derecelendirilmesini her yıl düzenli olarak yapıyor, ilgili kişi ve gruplara raporla sunuyor.
Bu çalışmalarımız sayesinde 2018 yılında şirketimizin çevreyle ilgili herhangi bir kural ihlali, davası ve kazası söz konusu olmadı. Önümüzdeki dönemde, çevresel etkimizi daha da azaltarak üretmeyi hedefliyoruz.
Cookie | Süre | Açıklama |
---|---|---|
__atuvc | 1 yıl 1 ay 1 gün | AddThis, bu çerezi, paylaşım sayısı önbelleği güncellenmeden önce, biri sayfayı paylaştığında ve sayfaya geri döndüğünde güncellenen sayının görülmesini sağlamak amacıyla yerleştirir. |
__atuvs | 30 dakika | AddThis, bu çerezi, paylaşım sayısı önbelleği güncellenmeden önce, biri sayfayı paylaştığında ve sayfaya geri döndüğünde güncellenen sayının görülmesini sağlamak amacıyla yerleştirir. |
bcookie | 1 yıl | LinkedIn, tarayıcı kimliğini tanımak için bu çerezi LinkedIn paylaşım düğmelerinden ve reklam etiketlerinden yerleştirir. |
bscookie | 1 yıl | LinkedIn, web sitesinde gerçekleştirilen eylemleri saklamak için bu çerezi yerleştirir. |
li_gc | 5 ay 27 gün | Linkedin, bu çerezi ziyaretçinin çerezlerin zorunlu olmayan amaçlarla kullanımına ilişkin onayını saklamak için yerleştirir. |
lidc | 1 yıl | LinkedIn, veri merkezi seçimini kolaylaştırmak için lidc çerezini yerleştirir. |
sp_landing | 1 gün | Sp_landing, Spotify tarafından web sitesinde Spotify'dan gelen ses içeriğini uygulamak üzere yerleştirilir ve ayrıca ses içeriğiyle ilgili kullanıcı etkileşimi hakkındaki bilgileri kaydeder. |
sp_t | 1 yıl | sp_t çerezi, Spotify tarafından web sitesinde Spotify'dan gelen ses içeriğini uygulamak üzere yerleştirilir ve ayrıca ses içeriğiyle ilgili kullanıcı etkileşimi hakkındaki bilgileri kaydeder. |
UserMatchHistory | 1 ay | LinkedIn, bu çerezi LinkedIn Ads ID senkronizasyonu için yerleştirir. |
Cookie | Süre | Açıklama |
---|---|---|
ANONCHK | 10 dakika | Bing tarafından yerleştirilen ANONCHK çerezi, bir kullanıcının oturum kimliğini saklamak ve ayrıca Bing arama motorundaki reklamlardan gelen tıklamaları doğrulamak için kullanılır. Çerez, raporlama ve kişiselleştirmeye de yardımcı olur. |
loc | 1 yıl 1 ay 1 gün | AddThis, bilgileri paylaşan kullanıcıların konumunun anlaşılmasına yardımcı olmak amacıyla bu coğrafi konum çerezini yerleştirir. |
MUID | 1 yıl 24 gün | Bing, bu çerezi Microsoft sitelerini ziyaret eden benzersiz web tarayıcılarını tanımak üzere yerleştirir. Bu çerez reklam, site analizi ve diğer işlemler için kullanılır. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 ay 27 gün | Kullanıcının yeni veya eski oynatıcı arayüzüne sahip olup olmadığını belirleyen bant genişliğini ölçmek için YouTube tarafından yerleştirilen bir çerezdir. |
YSC | oturum | YSC çerezi Youtube tarafından yerleştirilir ve Youtube sayfalarında gömülü videoların izlenme sayısını takip etmek için kullanılır. |
yt-remote-connected-devices | hiç | YouTube, gömülü YouTube videosu kullanan kullanıcının video tercihlerini saklamak için bu çerezi yerleştirir. |
yt-remote-device-id | hiç | YouTube, gömülü YouTube videosu kullanan kullanıcının video tercihlerini saklamak için bu çerezi yerleştirir. |
yt.innertube::nextId | hiç | YouTube tarafından yerleştirilen bu çerez, kullanıcının YouTube'da izlediği videolarla ilgili verileri depolamak için benzersiz bir kimlik kaydeder. |
yt.innertube::requests | hiç | YouTube tarafından yerleştirilen bu çerez, kullanıcının YouTube'da izlediği videolarla ilgili verileri depolamak için benzersiz bir kimlik kaydeder. |