Hızın hiçbir zaman olmadığı kadar önemli olduğu bir dönemdeyiz. Sürekli değişim ve bu değişime paralel bir şekilde zaman zaman belirsizlik, uzun dönemli planları geçersiz kılıyor. Kurumların geleceği için kendilerini ve ürettiklerini yenilemeleri gerekiyor. Araştırmalar da geleceğe adım atmak isteyenlerin en güçlü dayanağının, hızlı değişimlere yanıt vermeyi kolaylaştıran esnek BT altyapıları olduğunu ortaya koyuyor. İşte bu nedenle BT Altyapı Dönüşümü; Uygulama Dönüşümü, Network Dönüşümü, Güvenlik Dönüşümü ve Uç Cihaz Dönüşümü ile birlikte dijital dönüşüm 5 önemli sütunun birini oluşturuyor.

Teknoloji hepimiz için iki yönlü işliyor. Bir yandan yeni ihtiyaçlar yaratıyor, diğer yandan bu ihtiyaçları karşılayacak araçları ve çözümleri hizmetimize sunuyor. Dolayısıyla kullanıcıların ve işlerimizin hızla değişen ihtiyaçlarını, neredeyse değiştikleri hızda karşılayabilmek mümkün. Bunu gerçekleştirebilmek için ilk anahtar kelimemiz çeviklik. Artık ihtiyaç duymadığınız kaynakları boşa çıkarmak, büyüyen işleri ölçeklendirebilmek ve ihtiyaç duyulan uygulamaları devreye almak için çevikliğe ihtiyacımız var.

Bulut bilişim modelleri bu çeviklik için ihtiyaç duyduğumuz esnekliği sağlıyor. Bilişim altyapısından hizmet alan kullanıcıların herhangi bir işlem yapmalarına ve zaman harcamalarına gerek olmadan yeni gereksinimlere uyum sağlama özellikleri, değişimlerin otomasyona bağlı bir şekilde karşılanabilmesini dahi sağlıyor.

Dell Technologies’in Araştırma Enstitüsü ESG ile ortak araştırması, esnek BT altyapıları konusunda akla gelebilecek neredeyse tüm soruları yanıtlıyor. Çalışmaya bu geçişi tamamlayanların oranı ve elde ettikleri faydalarla başlayalım. Günümüzdeki kurumların çoğunluğunun (%45) geleneksel BT yönetim pratiklerine sahip olduğunu görüyoruz. Esnek BT altyapısına geçiş yapmayı düşünenler yüzde 37’ye tekabül ederken, geçişi tamamlayanlar yüzde 18 seviyesinde yer alıyor.

Esnek BT altyapısının faydaları

Geçiş yapan kurumlar 3 ana fayda görüyor.

Maliyet: Kurum içi kullanılan bir hizmet olarak altyapı (IaaS) modellerinin sonucu olarak altyapı maliyetlerinde yüzde 16 düşüş

Etkin açık bulut yönetimi: Uygulama kesintileri, veri kaybı ve güvenlik açıklarının da aralarında bulunduğu risklerde yüzde 44 düşüş

Çevik geliştirme ve taşıma süreçleri: Uygulama geliştirme döngülerini ortalama 3 hafta düşüren kurumlar geçiş sürecinin başındakilere göre yüzde 40 daha fazla düşüş görürken, geleneksel BT altyapısına sahip kurumlara göre de bulut ve sınır bilişim noktalar arası taşınmalarda da yüzde 53 hız avantajı elde ettiler.

Müşteri memnuniyetini artırıyor, belirsiz dönemlerde güven veriyor

Esnek BT altyapısına geçiş, kurumlara kısa vadede başka mükafatlar da sunuyor. Araştırma, yıllık gelirin yüzde 21’inin esnek BT altyapısı üzerinde geliştirilen çözümlerden geldiğini ortaya koyuyor. Ayrıca altyapı değişimi ile inovasyona ulaşmak kolaylaşırken, sunulan deneyim de müşteri memnuniyetini 2,8 kat artırıyor. Katılımcıların yüzde 98’i, toplumda veya iş dünyasında belirsizlik yaratabilen önemli sosyal ve makroekonomik olaylar karşısında kurumlarının uyum sağlama ve yanıt verme anlamında sahip oldukları teknoloji deneyiminden yana güven duyduklarını belirtiyor.

Hizmet yaklaşımıyla sonuca ulaşın

BT altyapı dönüşümü, uç cihaz dönüşümü, uygulama dönüşümü, güvenlik dönüşümü, ağ dönüşümü olmak üzere 5 sütun üzerine kurguladığı yeni Dijital Dönüşüm stratejisiyle Netaş, 120’ye yakın iş ortağının en yeni akıllı teknolojilerini, ArGe’deki köklü bilgi birikimini ve şirketi BDH ile saha destek yeteneklerini birlikte sunarak geleceğe hazır olmanızı sağlıyor.

Bu kapsamda Netaş, esnek BT altyapısına kavuşmak isteyen kurumlara, depolama ve hiper yakınsama alanında atacakları adımlarda Dell Technologies çözümleriyle destek oluyor.

Modern ve ölçeklenebilir depolama çözümleri sayesinde tüm iş yüklerini kurum içi ya da bulut üzerinde taşıma olanağı sunuluyor. Ölçeklenebilen veri yönetim özelliklerinin yanı sıra, bütünleşik fidye koruma çözümleri ile siber saldırılardan korunan verileriniz, yedekleme ve felaket kurtarma çözümleriyle tek noktadan tam yönetilebilirlik kazanıyor. BT altyapısının donanımsal özelliklerini sanallaştırma ve yazılım tanımlı dünyaya taşıyan hiper yakınsama (hyper-converged) çözümler ise, hibrit buluta geçmek isteyen kurumlara yol gösteriyor.

Akıllı Dönüşüm, Akıllı Dijitalleşme yaklaşımı ve deneyimli ekipleri ile Netaş, şirketlerin ihtiyaçlarını belirliyor, buna uygun planlama yaparak söz konusu çözümleri en etkin şekilde uygulamaya alıyor. Bu sayede Netaş ve Dell Technologies iş ortaklığı ile şirketlere, yeteneklerini en üst seviyeye çıkarırken maliyetlerini azaltmaya, verilerini güvenceye alırken gelirlerini artırmalarına destek olunuyor.

 

Benzer İçerikler

Tüm Hakları Saklıdır – © Netaş Telekomünikasyon A.Ş. 2020